Etter to dager med den tiltalte Hamar-mannen (40) i vitneboksen er han nå ferdig med å forklare seg for Borgarting lagmannsrett.

Han kjemper nå sitt livs kamp mot en lang framtid i fengsel, etter at han ble dømt til 18 års forvaring i Sør-Østerdal tingrett i fjor. Ikke bare for drapsforsøk i forbindelse med brannen, men også blant annet for å ha hatt en fjernstyrt sprøyte som sprøytet salmiakk mot ansiktet og øynene til politiet da de tok seg inn i boligen hans før jul i 2014.

Hele tirsdagen har advokat Thomas Randby, forsvareren til den tiltalte Hamar-mannen, stilt ham spørsmål om både brannsaken og de andre sakene han er tiltalt for.

LØGNER nummer 1

Tre sentrale vitner blir alle avfeid som løgnere av Hamar-mannen.

Først – og viktigst – er ekskona. Hun sier at han har fortalt henne at han tente på sorenskriver Ola P. Svor sitt hus. Hun hevder også at han har eksperimentert med brannforsøk og brennbare væsker. Dette avviser mannen totalt.

– Det er rett og slett for å skade meg. Det er det hun vil. Jeg ville vekk fra henne og videre i livet. Hun visste at det kunne ramme henne og barnet vårt. Derfor ofret hun meg.

LØGNER NUMMER TO

En innsatt i Ringerike fengsel som satt der samtidig med at Hamar-mannen satt der i varetekt sier at mannen tilbød 200.000 kroner for noen som kunne fjerne ekskona, i og med at hun hadde «blåst» ham i brannsaken.

– Hun er mor til mitt barn, og jeg ville ikke stelt til en tragedie for barnet mitt. Å leie inn en leiemorder ville kun ha skadet meg, sier mannen.

LØGNER NUMMER TRE

Det tredje vitnet som mannen hevder lyver, er en mann fra Hamar som hevder han fikk i oppdrag fra den tiltalte 40-åringen å tenne på et annet hus i Hamar. Altså ikke Svor-huset men et annet.

I dette huset bodde en kvinne som tre ganger har fått dekkene sine oppskåret, og som en gang også har opplevd å få bilen sin påtent.

Han avviser at han står bak dette.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.