Sp-toppen vil ha utredet flere alternativer til ringveg utenom Brumunddal sentrum.

Utsettelsesforslaget fikk kun tre stemmer i planutvalget i Ringsaker onsdag.

– Dette er veldig snevert tenkt av flertallet. I teorien står vi tilbake med kun ett alternativ. Andre traseer er i realiteten avfeid. Det er alternativ som er bedre. De burde blitt belyst, sier Odd-Amund Lundberg.

SLIK BLIR TRASEEN

Planutvalgets flertall går i praksis for rådmannens skisserte trasé:

Den følger Kirkevegen fra Furnesvegen i sør, via ny bru over Brumunda og inn i Fabrikkvegen/Ringsakervegen i nord.

– Jeg mener at vi må løfte blikket og løse denne utfordringen med en veg lenger unna sentrum, sier Lundberg.

Han synes forslaget til Arne Skarseth (Ap) – se egen skisse- om å legge ringvegen helt opp til Sveumvegen er et bedre alternativ.

– Vi må være mer framtidsrettet i vår tankegang. Det er lite lurt å legge en bred veg inn i boligbebyggelsen, sier Lundberg.

VIL HA INNSPILL

I planutvalget var det kun Kjersti Røhnebæk (Sp) og Tone Høisveen (Ringsaklista) som støttet utsettelse av planen for å få utredet flere alternative traseer.

Oluf Maurud (KrF) signaliserte at han vil ha flere alternativer, men stemte mot utsettelse.

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) er klar på at planarbeidet må gi svar på om det er aktuelt med alternative traseer for ringveg.

– Vi skal se på hele området for Brumunddal nord. Hele poenget med en planprosess er å få innspill, sier Ihle Steen.

UAKTUELT MED SVEUM

Odd-Hermann Roel Børke (H) mener at spørsmål om ringvegtrasé må bli utredet i et planprogram.

– Det har aldri vært mer aktuelt med en utredning enn akkurat nå, sier han.

Forslaget til Skarseth om en ringveg i området rundt Sveum Idrettspark fikk uansett lite gehør hos det politiske flertallet eller i administrasjonen:

– Vi har sett på Sveumvegen før. Da konkluderte vi med at ringveg i Sveumvegen er uaktuelt, sier rådmann Jørn Strand.

GIR IKKE OPP KAMPEN

Odd-Amund Lundberg mener politikerne roter det til for seg selv i Brumunddal:

– Nå får vi to problemer. En ting er at vi må løse trafikken i sentrum. Vi sørger også for at store boligområder får en gjennomfartsveg som ikke er ønsket, sier Lundberg.

Han lover ikke å slippe saken:

– Vi kommer ikke til å gi oss.

Det virker som det haster med å bygge ny bru i Kirkevegen og bygge ringveg fort. Jeg oppfatter at det er sterke signaler for det, sier Odd-Amund Lundberg

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.