Duoen- som jobber i TV2 - får prisen for sine saker om det unge paret som ble fratatt barna sine av barnevernet og senere flyktet til Polen de to små barna.

Før Øyhovden, som er bosatt i Hamar, begynte i TV2 jobbet han i flere år i Hamar Dagblad i Hamar.

Fotograf Hustad Wold - som i følge Øyhovden har vært like mye journalist som fotograf i denne saken - er trønder bosatt i Hamar.

HA-journalist hedret for bilder

HA-journalist Christian Bergheim (29) fikk Hedmark Journalistlags Fotopris for det beste bildet.

Vinner-bildet er Skibladner innhyllet i flagg under sommerens store festivitas på Hedmarken.

Bergheim fikk i tillegg hederlig omtalt for et annet bilde.

Det ble tatt da taxi-veteran Even Mikaelsen fra Stange pensjonerte seg.

- Jeg ble litt overrasket over å få pris for bildet av Skibladner. Jeg visste at bildet var bra, men trodde det ville være for pent og postkortaktig til å vinne. Jeg trodde at det ikke var nok journalistisk, sier Bergheim som fikk fotoprisen også i 2013.

Prisene er på 5.000 kroner - pluss tegning av Nils Axle Kanten.

Prisgrossist Øyhovden

Øyhovden har opp gjennom årene vunnet en rekke priser. En gang før har han også vunnet Hedersprisen fra Hedmark Journalistlag (HJ).

Hamar-journalisten er en av Norges mest dekorerte journalister.

- Jeg opplever prisen fra HJ som en stor anerkjennelse for den historien vi har fortalt. Det er viktig å få med at fotograf Hustad Wold i denne saken har fungert like mye som journalist som meg. Vi har begge lest dokumenter og jobbet tett sammen, sier Øyhovden.

Sterk historie om barnevern

Han beskriver historien om det polske paret som en meget sterk fortelling:

- Det handler kort sagt om at et ungt par ble fratatt omsorgen for sine nyfødte tvillinger av barnevernet  angivelig fordi mor Natasja var psykist utviklingshemmet. Vi har blant annet fått dokumenter på at hun ikke er det, sier Øyhovden og understreker:

- Jeg setter stor pris på en anerkjennelse for en historie som er kritisk til barnevernet og Stange kommune der paret som fortsatt er på rømmen i Polen bodde da. Nå har de fire det bra i Polen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.