– Han er livsfarlig i trafikken og må miste førerretten for alltid. Han har tatt to liv i trafikken og var nær ved å ta et til.

Politiadvokat Magnus Schartum Hansen var sjeldent tydelig i sitt språk under rettssaken mot en ringsakermann i Hedmarken tingrett fredag. Politiet vil ha 90 dagers fengsel for mannen, i tillegg til at han skal miste førerretten for alltid, etter at han i fjor høst kjørte over en bil med en 15 tonn tung traktor og tilhenger i Brumunddal.

HER kan du lese HAs om den unike tiltalen.

OVERLEVDE

I bilen satt Aphirak Buakham. Han hadde vært og spist lunsj og skulle tilbake på jobben sin, da han møtte traktoren.

– Den var stor og vegen var smal på stedet. Derfor kjørte jeg til side og stoppet, så han kunne passere, sa han i retten fredag.

Men i stedet for å passere, dundret traktoren over bilen. Med knapp margin fikk den forbausede bilføreren kastet seg over i passasjersetet.

Det reddet etter all sannsynlighet livet hans.

– Var du redd for å dø? ville aktor vite.

– Da jeg satt i bilen var det ingen tanker, men da jeg gikk ut fra bilen så var jeg glad for å komme meg ut, da jeg fikk se hvordan den så ut.

Bortsett fra litt vondt i skulderen som ble klemt mot biltaket, har Aphirak greid seg uten skader.

– HENDELIG UHELL

Ringsakermannen som to ganger tidligere er dømt til lengre fengselsstraffer for uaktsomt drap i trafikken mener det som skjedde var et hendelig uhell. Han hadde problemer med traktorhengeren sin, og da han kjørte over jernbaneskinner i veien på stedet så smalt det voldsomt i hengeren. Han bråsnudde seg av smellet, og de få sekundenes oppmerksomhet vekk fra det som skjedde framover var nok til at han kjørte over bilen. Han nekter skyld for at han har vært uoppmerksom.

– KAN IKKE KJØRE

– Han kan ikke lenger kjøre bil. Han har drept to mennesker og var nær ved å drepe et tredje, sa politiadvokaten og la ikke bare ned påstand om at ringsakermannen fradømmes førerretten for alltid. Han krever også at retten fradømmer han retten til å kjøre alle former for motoriserte kjøretøy, også på lukket område, til evig tid.

Forsvarer Jostein Løken krever frifinnelse av ringsakermannen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00