Det vedtok medlemsmøtet til partiet på tirsdag.

Hamar flyplass ble allerede i 1995 første gang ble foreslått til boligområde. Til tross for det er flyplassen i dag i full bruk til småflytransport, fallskjermhopping og i beredskapssammenheng.

I forslaget til ny kommuneplan 2018 - 2030 gjentas forslaget om å bygge ned flyplassen.

Ap’s medlemsmøte

Mange høringsinstanser innenfor luftsportsmiljøet og beredskapsaktører har imidlertid uttalt seg mot å bygge ned flyplassen. Politisk er det Hamar Fremskrittsparti som har markert seg som den sterkeste talspersonen for å bevare flyplassen.

Medlemsmøtet til Hamar Arbeiderparti mener det er klokt å bevare flyplassen i den nye kommuneplanen.

– Med ny teknologi som droner med mer, mener Hamar Arbeiderparti at det vil være uklokt å gi avkall på flyplassen. Det er også av hensyn til beredskapen vi mener flyplassen må beholdes, sier leder Hilde Nyutstumoen.

Stort engasjement

Innlandet Luftsportssenter har tatt over driften av Hamar flyplass fra Hamar kommune. Luftsportssenteret har kjørt en underskriftskampanje for fortsatt drift av flyplassen, og har samlet inn over 1.300 navn.

– Engasjementet er stort for å bevare flyplassen. Den er viktig både for flymiljøet, samfunnssikkerhet og beredskap. Luftfarten er på veg inn den elektriske verden. Om 10 – 15 år kan det være mulig å fly elektriske fly i rute til Oslo, uttalte leder i Innlandet Luftsportssenter Geir Magne Andersen i HA 30. januar i år.

I rådmannens innstilling til sluttbehandling av kommuneplanen 30. mai, ligger flyplassen inne som framtidig boligområde.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.