I forslag til statsbudsjett foreslår H/Frp-regjeringen å kutte i støtten til Likestillingssenteret i Hamar med én million kroner.

For femte år på rad foreslår regjeringen å kutte i midler til likestilling.

Øker støtten

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen opplyser at Ap nullstiller kuttet i sitt alternative statsbudsjett, og dessuten plusser på støtten til likestillingssentrene i landet.

– Vi vil øke bevilgningen til de tre sentrene i Agder, Steigen og Hamar med 10 millioner kroner. Jobben som likestillingssentrene gjør, er helt uvurderlig i å drive aktivt pådriverarbeid innenfor likestilling, sier Trettebergstuen.

Skuffet

Trettebergstuen er skuffet over at regjeringen nok en gang viser at de ikke er opptatt av likestilling.

– De sier pengene er omprioritert til å gå til tiltak som skal styrke innvandrerkvinners stilling?

– Vi har råd til å gjøre begge deler. I stedet prioriterer de store skattekutt til de rikeste. Jeg synes dette er et smålig kutt. Likestillingssenteret på Hamar er et av Norges fremste kompetansesentre på likestilling, mener Trettebergstuen.

Regjeringen har ikke flertall i Stortinget, og må ha med seg både Venstre og KrF for at kuttet skal bli stående.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.