– Det er flott at våre solide tjenester blir lagt merke til nasjonalt, sier Stanges varaordfører, Trine Lise Stårvik (28) til HA fra landsmøtet.

Det var sa Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Torgeir Micaelsen (37) som fratalerstolen fredag brukte Stangehjelpa som skoleeksempel:

- Hos Stangehjelpa er det én dør inn. Ingen trenger henvisning. Alle kan komme. Barn, unge og voksne. Og de blir møtt av et tverrfaglig lag av kompetente fagfolk, sa Micaelsen fra landsmøtetalerstolen.

HER kan du lese hva selveste helseministeren sa om Stangehjelpa til HA i fjor høst.

BØR DANNE MODELL

Ap-toppen fra Buskerud brukte store deler av sitt landsmøteinnlegg til å rose Stangehjelpen og det tilbudet som gis der til innbyggerne i Stange.

- Det Stangehjelpa driver med er det vi politikere og fagfolk kaller «lavterskeltilbud i praksis». I realiteten har Birgit Valla og hennes kolleger vist oss at det er mulig å gi langt bedre hjelp til særlig barn og unge som strever med livet sitt og står i fare for å utvikle sykdom, sa Aps helsepolitiske talsperson.

Og han er tydelig på at Stangehjelpa bør danne modell for Arbeiderpartiets helsepolitikk i årene framover.

STANGE LANDET RUNDT

- Vår ambisjon er at de neste fire årene skal vi etablere Stangehjelpa over hele landet, slo Micaelsen fast. Han lanserte videre en rekke politiske ambisjoner om flere helsesøstre, øremerkede midler til skolehelsetjenesten og et krafttak i kampen mot psykisk sykdom og helse.

Stanges varaordfører Trine Lise Stårvik er landsmøtedelegat, og satt i salen da Micaelsen holdt innlegget sitt.

POSITIV OVERRASKELSE

– Det var overraskende at han fremhevet Stangehjelpa så tydelig som han gjorde, men desto mer gledelig. Stangehjelpa er et fantastisk tilbud. De får gode resultater og er et bevis på at det offentlige helsevesenet kan gjøre mye for å hjelpe folk på en god måte. Det er mye bedre for samfunnet å bruke ressurser på gode helsetjenester enn på å kutte skattene for landets mest velstående, sier hun.

Torgeir Michaelsen var på et bedriftsbesøk hos Stangehjelpa i januar, sammen med blant annet Stårvik. – Dette viser at våre toppolitikere tar med seg det de opplever på bedriftsbesøk, og sørger for at gode lokale eksempler løftes inn på den nasjonale arenaen. Vi skal følge opp. Stangehjelpas måte å jobbe på kan være bra i resten av landet også, sier Stårvik.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.