Hva er det viktigste tiltaket for at unge fra Hedmarken ikke skal reise ut for studier og jobb?

– De må finne det attraktivt å flytte hjem igjen etterpå. Så må ungdom fra resten av landet naturlig se til Hamar når de vurderer studiesteder. Regionen må tilby tomter, levelige boligpriser, barnehageplasser og gode, trygge lokalsamfunn for familiene.

Hva kan du gjøre for at Hedmarken skal bli enda bedre som bo- og arbeidsregion?

– Vi må få på plass infrastrukturen (E6 og dobbeltsporet, bedre kollektivtrafikk) være ja-kommune for nyetableringer, ha verdens beste kommuner for barn og unge.

Bør det bygges et innlandsuniversitet i Hamar?

– Ja.

Hvordan skal Hedmarken bli den sterkeste vekstfaktoren i mjøsregionen?

– Hedmarken samarbeider godt i dag, men vi kan bli enda mer på hogget, synes bedre og bli mer høyrøstet inn mot sentrale myndigheter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.