Hvilke trasé må velges for dobbeltsporet gjennom Hamar?

– Partiet mitt og jeg foretrakk primært vest med nedsenket kulvert, men som stortingsrepresentant for Hamar stiller jeg meg selvsagt bak beslutningen kommunestyret tok etter lang og demokratisk debatt.

Når kan du love at InterCity-utbygging til Lillehammer står ferdig utbygd?

– Ap har fremmet forslag senest i juni om at sporet må komme til Hamar i 2024 og Lillehammer i 2030. Det står vi fortsatt ved som om H og Frp har senket ambisjonene i NTP.

E6 bygges nå til Moelv. Når kan du love at ny mjøsbru og trasé videre til Lillehammer er klar?

– Så fort som mulig. Vi har ikke råd til forsinkelser her.

Hvilke andre samferdselstiltak er viktig for deg?

– Bedre kollektivtrafikk i distriktene trygge gang- og sykkelveger. Det skaper attraktivitet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.