For det er ingen endelig avgjørelse om sykehusstruktur som blir vedtatt når Anne Enger og resten av styret samles rundt bordet i Brumunddal neste fredag. Styret skal komme med en innstilling til hva Sykehuset Innlandet ønsker å utrede videre, og så går sykehusprosessen videre til Helse Sør-Øst og Helse- og omsorgsdepartementet. Det er der beslutningen til slutt blir tatt.

– Men vi får selvsagt en videre rolle med sentrale personer, sier prosjektdirektør Roger Jenssen i Sykehuset Innlandet.

KAN BEGYNNE Å BYGGE i 2022

Jenssen vil ikke spekulere i hvor lang tid Helse Sør-Øst og departementet bruker på å behandle saken, men henviser til at Sykehuset Innlandet har fått signaler om åtte milliarder i investeringsmidler tidligst i 2022.

– Betyr det at spaden kan stikkes i jorda for et eventuelt nybygg ved Mjøsbrua samme år?

– Det kan det bety, men det er beskrevet som tidligst aktuelle tidspunkt. Samtidig jobber vi med en forutsetning om at det skal være mulig med oppstart i 2022, svarer Jenssen.

KAN VÆRE FERDIG i 2026

På forrige styremøte antydet styreleder Anne Enger at hvis det blir byggestart for et nytt hovedsykehus i 2022, så kan et sykehus stå ferdig i 2026.

– Er dette realistisk?

– 2026 er ikke urealistisk, hvis man bygger i ett trinn. Skal det bygges trinnvis, så kan byggetida bli lenger. Her er vi avhengig av hvilke beslutninger som tas, svarer prosjektdirektøren.

– Har man god eller dårlig tid hvis 2022 er målet?

– Man har den tida man trenger til et slikt prosjekt, men det er litt avhengig av hva styret beslutter neste fredag, sier Jenssen til HA.

– VIL TILLEGGES STOR VEKT

Mandag kveld varmet styret i Sykehuset Innlandet opp med seminar i Brumunddal, og skal man dømme etter meningsutvekslingen, blåser vinden mot Mjøsbrua.

25. september spurte HA styreleder Anne Enger om viktigheten av styrets innstilling 20. oktober.

– Det er klart, med så store prosesser som har vært lokalt, så er det selvfølgelig at vår utredning vil tillegges stor vekt. Det er jeg ikke i tvil om, svarte styrelederen.

HA har vært i kontakt med Helse Sør-Øst vedrørende svar om sykehusprosessen etter 20. oktober, men helseforetaket har ikke besvart vår henvendelse i løpet av mandag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.