Det sier Steen til HA rett etter at det ble kjent at Alice Beathe Andersgaard anbefaler Anne Enger og resten av styret at de går for å bygge et nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua.

– Hva synes du om innstillingen?

– Dette synes jeg er veldig bra. Hun setter med dette pasienten i fokus, og viser tydelige ambisjoner. Et fremtidsrettet og godt helsetilbud for Innlandets befolkning er hovedfokus, svarer Steen.

– LOKALE VEDTAK VEIER TUNGT

Ringsaker-ordføreren peker på at flertallet av høringsuttalelsene går for et nytt hovedsykehus, og spesielt har pasient- og brukerorganisasjonene vært klare i talen. 

– Pasientorganisasjonene og flertallet av høringsinstanser har vært tydelige i sine tilbakemeldinger. Disse blir nå hørt. Dette er strålende nyheter for alle oss som bruker eller kommer til å bruke helsetjenestene i Innlandet, sier Steen.

– Kan Helse Sør-Øst og departementet alikevel konkludere med noe annet?

– Lokale vedtak veier tungt, og jeg forventer at det som styret i Sykehuset Innlandet vedtar, følges opp av Helse Sør-Øst. Men det er alltid en mulighet for endring. Slik er det når et vedtak skal gjennom flere nivåer, svarer Steen.

– en merkedag

Også Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) hyller innstillingen fra administrerende direktør Andersgaard.

– Det er en merkedag for Innlandet, sier Røhne til HA, og legger til:

– Jeg vil gratulere administrasjonen med hovedkonklusjonen i innstillingen, dette er en innstilling som peker fremover mot et spesialisthelsetilbud der også vi i Innlandet kan henge med i den medisinsk-tekniske og faglige utvikling, fastslår Stange-ordføreren.

Røhne både håper og er ganske sikker på at styret i Sykehuset Innlandet vil følge opp direktørens innstilling, og tror også at Helse Sør-Øst og departementet vil legge vekt på Sykehuset Innlandets vedtak.

– En samlet innstilling fra styret, og en høringsrunde med overveldende tilslutning til hovedsykehus, med faglige, økonomiske og framtidsrettede vurderinger i bunn, tror jeg Helse Sør-Øst vil gi sin tilslutning til, sier Ap-ordføreren.

– bra for pasientene

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) slutter seg til partikollegaene fra nabokommunene.

– Dette synes jeg er en meget god innstilling som setter pasientene i fokus, sier Lilleøkseth, som er glad for at man snart er i mål med prosessen som har pågått i mange år.

– Dette er en sak jeg jobba mye med under mine fem år som leder i Hedmark Ap. Nå er vi snart ved endelig vedtak. Det er bra for pasientene med en avklaring etter en lang prosess, avslutter Løten-ordføreren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.