Klokka 16 søndag ettermiddag var det kø av bøssebærere i gangen på Rollsløkken skole i Hamar.

Mange foreldre hadde tatt med seg barna sine for å samle inn penger til TV-aksjonen. Kanskje var det litt ekstra mange barn som var med og gikk fordi årets aksjon gikk til Unicefs arbeid med å gi utdanning til barn og unge som er rammet av krig og konflikt.

Aksel (8) gikk

Åtte år gamle Aksel Johan Kynsveen fra Hamar gikk sammen med Elisabeth Svanåsbakken.

– Jeg er med fordi jeg vil at de andre barna skal få gå på skolen. Slik som jeg, sa han, og var synlig stolt av å få være med på innsamlingen.

– Hvorfor bruker dere noen timer av søndagen på å delta i TV-aksjonen?

– Det er jo fordi jeg har skolebarn selv, og jeg vil at barn i deler av verden der det ikke er en selvfølge også skal få gå på skole. Alle barn bår få mulighet til utdanning, sa Elisabeth Svanåsbakken.

– MEGET GODT FORNØYD

For 20. året ledet Tore Topp TV-aksjonen fra Hamar.

– Hvordan er du fornøyd med årets aksjon?

– Jeg er meget godt fornøyd, det er et godt resultat fra Hedmark, sier Topp, som da HA gikk i trykken sent søndag kveld kunne konstatere at fylket var på 4. plass av landets 19 fylker.

6,2 MILLIONER TOTALT

Ved 22-tiden søndag kveld viste totaloversiktet for Hedmark drøyt 6,2 millioner kroner innsamlet.

Det er opp fra 5,6 i fjor.

Hamar kommune samlet inn mest penger med drøyt 1,2 millioner, etterfulgt av Ringsaker som lå like oppunder 860.000 kroner.

Stange samlet inn i underkant av 450.000 kroner og Løten snaut 160.000 kroner.

VIPPS-SATSING

Nytt av året var en langt mer systematisert bruk av betalingsløsningen Vipps.

– I år var det lagt opp sånn at Vipps’en fulgte bøssa, slik at en bøssebærer som kom til et hus der man brukte Vipps heller enn kontanter fikk det registrert på bøssa, forteller Tore Topp.

Opptellingen fram til midnatt var også geografisk betinget, slik at Vipps som kom inn herfra ble registrert kommunevis og på den måten er synlig i statistikken.

Basert på innbyggertall var det som vanlig småkommunene i Nord-Østerdal som samlet inn mest per innbygger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.