Mandag publiserte Aftenposten en sak som kartlegger vedlikeholdsarbeidet på norske jernbanestrekninger.

Til avisa uttaler Bane Nor at jernbaneprosjektene på Østlandet er så mange og omfattende at det kan bli buss for tog hver eneste sommer i over ti år.

Ifølge NTB er arbeidet med Follobanen, Lieråstunnelen, Drammen togstasjon og det nye signalsystemet ERTMS blant prosjektene som kan gjøre at praksisen med buss for tog om sommeren kan vare i mange år.

Buss for tog ble innført i 2009 for å få gjort unna vedlikeholds- og fornyelsesarbeid. I Aftenpostens artikkel uttaler Bane Nors kommunikasjonssjef Kjell Bakken at de ikke så for seg så mange år med togstans da ordningen startet.

– Infrastrukturen viste seg å være i mye dårligere stand enn det vi trodde, samtidig som belastningen er større, sier Bakken til Aftenposten.

LES OGSÅ: Dovrebanen får sin egen rødvin i anledning 100-årsjubileet

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.