– Jeg mottok infoen fra Statens vegvesen tirsdag formiddag. Dette er så gode nyheter som gjør meg glad.

Ifølge Adolfsen kommer de fire humpene i nær framtid. Det er også en fordel at vegskulderen styrkes, sier hun. Bredere veg for myke trafikanter gir økt trafikksikkerhet. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken skal veiene skal være sikre og utformet slik at menneskelige feil i trafikken ikke får fatale konsekvenser. «Store deler av det norske veinettet er ikke utformet slik at trafikantene beskyttes mot alvorlige konsekvenser dersom en selv eller medtrafikanter gjør feil. Dette står i kontrast til formålet i Vegloven, hvor det blant annet heter at veimyndighetenes overordnede målsetting er: «å skape størst mogleg trygg og god avvikling av trafikken og ta omsyn til grannane, eit godt miljø og andre samfunnsinteresser elles».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.