– Hvorfor ville du inn i ledelsen i NBU?

– Fordi jeg alltid har hatt lyst til å være med og hjelpe til. Jeg ønsker også å gi noe tilbake til NBU, som har gitt meg så utrolig mye.

– Hva har NBU betydd for deg?

– Jeg har lært utrolig mye om hvordan man styrer en forening og hvordan man skal oppføre seg utad. Jeg har blitt mye mer sosial i en forening der alle er akseptert.

– Du er valgt til lagsutvikler i sentralstyret. Hva betyr det?

– At jeg skal hjelpe til i både fylkeslag og lokallag, og at jeg i tillegg skal ha noen fadderlag. Jeg skal hjelpe til med å verve nye medlemmer og ta vare på gamle medlemmer.

– Hva er så bra med NBU?

– NBU er utrolig sosialt. Vi kaller oss Norges største vennegjeng. NBU er en organisasjon for og av ungdom. Vi skaper liv på bygda og sørger for at alle ungdommer har et fritidstilbud der de bor.

– Hvordan lager dere liv på bygda?

-For eksempel som her i Furnes der vi nylig har hatt svingkurs og tevling i tråtraktor. Begge deler var utrolig morsomt. Vi tilbyr grilling og mye mer.

– Er ikke konkurranser i borddekking og spekemat gått av moten?

– Nei, på ingen måte. Det er mange som vil være med på dette. Det er også morsomt å gjøre noe annet enn det man driver med til vanlig. Samtidig ivaretar vi gamle tradisjoner. Vi skaper også noe nytt.

– Hvilke nye tevlinger har dere?

– For eksempel har vi ei tevling som heter spenna gæren. Det handler om alt fra å bade i isvann til å løpe i gjørme. Vi driver med alt du ikke ville ha funnet på ellers. Det handler om å være kreativ og åpen for nye ting.

– Hvordan vil du beskrive deg selv?

– Oi! Jeg vil si at jeg er en ganske livlig og glad person, som vil ha noe å gjøre til enhver tid. Jeg er glad i å finne på sprell, og jeg er glad i å jobbe.

– Apropos jobb: Du jobber i butikk i Brumunddal. Hvorfor?

– Jeg stortrives med jobben på Lunna, der vi selger både verktøy og landbruksutstyr. Jeg vil nok gå mer på skole, men akkurat nå vet jeg ikke helt hva jeg vil drive med videre. Det er for mye å velge blant.

– Hva er poenget med egne foreninger for unge fra bygda?

– Det er også folk fra byene som er med. Men noe av hensikten er å bidra med et fritidstilbud der det er mindre å velge blant enn i byene. For eksempel tilbyr vi traktortrening en fredagskveld. Alle skal ha noe på gjøre – uansett hvor de bor.

– Er bygdeungdom forskjellig fra byungdom?

– Det kommer litt an på hvordan man ser på det. Det var egentlig et vanskelig spørsmål.

– Hva er det beste med å bo å bygda?

– Jeg elsker å bo på bygda! Her er det stille og fredelig, samtidig som veien til byen er kort. Det er også bare å gå ut av døra så befinner du deg i naturen. Selv er jeg veldig glad i å ta med hunden min til Høsbjørtoppen med utsikt over hele Ringsaker.

– Hva er forskjellen på å være ung i dag og for en generasjon siden?

– Det har veldig mye med teknologi å gjøre. Selv da jeg var lita, gikk man til naboen for å spørre om noen ville være med og leke. I dag bruker man mobilen. Det er lettvint, men også litt dumt. I NBU klarer vi å legge vekk mobilen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.