– Vi ble møtt av et flaggtog utenfor her på morran, det var gågruppa på Espa, smilte to av eierne, Roger Danielsberg og Morten Støen onsdag kveld.

Den offisielle åpningen er lørdag, men de klarte ikke å holde seg så lenge, denne ivrige gjengen. Kroa var klar, maten var klar, folka var klare – og kundene var klare. Og da ble det stekt flesk, kjøttkaker, hjortekarbonader, pizzabuffé, tacobuffé, røye med rømmesaus, rødspette, burgere – og mer til. Og selvsagt boller.

– Det har vært bra med folk hele dagen, sa Morten Støen.

– Og kundene, har de vært fornøyde?

– Jeg har ryddet bord her i hele dag og bare salatblader og noen få tomatbåter har ligget igjen på tallerkenene.

Eiertrio

Den internasjonale kjeden Marche trakk seg ut av Norge, den gamle vegkroa ble ledig – og gutta nede på bensinstasjonen begynte å kikke litt på eiendommen oppi skråningen.

Roger Danielsberg, Morten Støen og Rune Gulbrandsen eier en tredjedel hver av Espa Servicesenter AS, mest kjent som Bolleland. Rune startet midt på nittitallet. Morten begynte som ekstrahjelp i 1997 og Roger begynte på bensinstasjonen i 1998. Det som en gang var en helt vanlig bensinstasjon ved E6 på Espa er i dag kjent land og strand, og til og med langt utenfor Norges grenser – og signaturvaren er nystekte boller.

I 2017 omsatte Espa Servicesenter AS for åtti millioner kroner, butikken har vokst år for år – og med 42 ansatte er bedriften stor i Stange kommune. Og Bolleland vokser. Og med Bolleland kro tipper eierne at det er arbeidsplasser for seksti i kongeriket før nyttår.

Seks millioner pluss

– Veksten er imponerende. Gir den også utfordringer?

– Utfordringen er plassen på de store dagene. Med bedre muligheter på uteområdet, så kunne vi håndtert mer, sier Roger Danielsberg og Morten Støen.

Nå bød muligheten seg. Og for sånn cirka seks millioner pluss, kjøp og oppussing, så har Bolleland fått sin egen kro.

– Boller er jo signaturen, men vil kroa også få sin signaturrett?

– Stekt flesk, kanskje. Og vi har jobbet fram en egen hamburger. Og vi må få nevne hjortekarbonade også.

Gjestene er der allerede, men lørdag er den offisielle åpningsdagen; med Strandlykkja blanda kor, ordførerbesøk, kaffe og marsipankake – og visstnok en hemmelig gjest …

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.