• JORDMORKLINIKK: Anne Kristine Stubberud. FOTO: PRIVAT


Brøttum-kvinnen har lang erfaring som jordmor i det offentlige, og ser at det er stort behov for et utvidet tilbud til gravide.

– Mange gravide ønsker mer oppfølging enn den ene ultralydundersøkelsen det offentlige gir, sier Anne Kristine Stubberud.

Hun sier til HA at hun ønsker å gi et spesielt tilbud til gravide med ultralydundersøkelser og ordinær svangerskapsomsorg.

– Gravide kvinner trenger ikke henvisning fra lege for time hos meg, sier hun.

Foreløpig er hun eneste ansatte i Jordmorklinikken Innlandet AS på Mjøssenteret i Moelv. Der deler hun lokaler med Moelv Spesialistsenter.

Foreløpig vil klinikken være åpen på onsdager.

– Jeg starter opp med én dag i uka. Mitt håp er at dette skal bli et tilbud som vokser og at det blir behov for flere dager, sier hun.

Anne Kristine Stubberud er selv utdannet jordmor. Hun har videreutdanning fra nasjonalt senter for fostermedisin i Trondheim.

Hun har mange år bak seg som jordmor i det offentlige på Lillehammer. Senest jobbet hun på fødeavdelingen på Lillehammer sykehus.

Parallelt med driften av Jordmorklinikken Innlandet jobber hun på timebasis i bedriftshelsetjenesten Frisk, der hun følger opp gravide kvinner i arbeid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.