For det var mætt fjøs på Bøndsen onsdag kveld, da Løten Nærstasjon inviterte til moteshow og underholdning med den erfarne artisten. Allerede en halvtime før showet begynte, var køen lang. Den røde løperen var rullet ut, og publikum så fram til både grove historier og mannekenger som viste fram klær fra lokale forhandlere.

– Vi gleder oss til begge deler. Når de finner på noe sånt i Løten, så må man støtte opp, sier Elin Engen fra Løten til HA.

HAR IKKE TENKT TIL Å GI SEG

Løtensokningen får støtte av en sambygding i salen.

– Det er morsomt at det skjer noe sånt i Løten. GT-Sara er helt toppers, fastslår Torild Mathisen.

Og det tok ikke lang tid fra kveldens konferansier og underholder fikk mikrofonen første gang, til salen runget i latter.

– Dette er livet mitt, sier Gerd Thoreid, alias GT-Sara, til HA.

Hun kom til Løten nesten rett fra et lengre opphold i Spania, hvor hun også hadde stått på scenen.

– Du har blitt 93 år, har du noen gang tenkt til å gi deg?

– Den dagen jeg må sitte på scenen, så gir jeg meg, fastslår Thoreid.

75 år i rampelyset

Hun er ikke helt sikker på når hun opptrådte første gang, men erindrer at hun kan ha vært åtte år. Hun fartet da rundt med sin far, som var predikant. Det betyr 75 år i rampelyset.

– Du båder synger, og forteller historier. Hva liker du best?

– Selv liker jeg best å synge, men folk er glad i å le, og de liker grove historier. Så jeg bruker mange vitser, svarer 93-åringen.

– Er historiene grove?

– Det er bare dere journalister som sier det. Jeg sier at jeg er litt på kanten, humrer Thoreid.

moteoppvisning

Publikum fikk i tillegg til historier og sang, også se modeller som viste fram klær fra Skottenstua i Moelv, og Løten Manufaktur & Sko. I tillegg bidro Brillehuset på Løten og Anne Tømmerholen fra kosmetikkfabrikanten Mary Kay til å dresse opp mannekengene.

– Dette er kjempebra, og et fint samarbeid mellom flere lokale småaktører, fastslår Kjersti Stubberud fra Skottenstua.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.