– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Vi har ikke tullet bort pengene!

Det sier Knut Hage (71) til HA og ler godt.

Foranledningen er at tidsskriftet Kapital igjen har presentert sin oversikt over landets 400 rikeste innbyggere (se faktaboks).

900 millioner borte

Forskjellen på denne oversikten og skattelistene er kort sagt at Kapitals liste er basert på realistiske anslag av verdier som eiendom og aksjer. I ligningsprotokollene er disse jevnt over satt langt lavere enn de reelle verdiene.

I fjor var Knut Hage god for 2.350 millioner kroner (2,3 milliarder) – ifølge Kapital.

I år er han «bare» registrert med verdier for 1.450 millioner (1,4 milliarder) kroner.

Hage, som er i feriehuset i Sør-Frankrike, ble overrasket da HA ringte for å sjekke hva som hadde skjedd med en snau milliard.

FÅR KORREKSJON NESTE ÅR

– Jeg snakket med en av journalistene som lagde saken, og de har nok brukt litt andre tall, prosenter og andeler for våre eierskap. 1.450 millioner er nok for lavt, sier Hage og legger til:

– Det spiller ingen rolle for oss, men journalisten sa vi nok kommer til å få en korreksjon i neste utgave. Vi fikk også en slags beklagelse, sier Hage.

Bedre resultater

Hage understreker at CC Stadion har større inntekter og bedre resultat enn året før:

– Vi har også ryddet opp i noen resultater. Verdien av CC Stadion har økt i takt med at leieinntektene har økt, sier Hage.

– Så det er ingen grunn til å bekymre seg for verken din økonomi eller CC Stadions?

– Det må du gjerne, hvis du vil, sier Hage og legger leende til:

– Men det er det ingen grunn til å bekymre seg for!

BUCHARDT 100 MILL. RIKERE

Kapital-rangeringen plasserer verdiene i familieselskap på en «pater familias». I dette tilfelle er det Knut Hage -selv om sønn John Niclas nå er største eier.

Arthur Buchardt (69), som ynder å kalle seg Brumunddal, er i samme situasjon. Han eier AB Invest AS sammen med sønnen Anders (43).

Buchardt er ført opp som landets 91. rikeste – god for 2,7 milliarder kroner.

Hans formue økte med 100 millioner kroner fra året før.

DEBUTANT SOM MILLIARDÆR

Terje Haugan (71) er for første gang registrert som milliardær.

– Jeg er mer opptatt av at blodtrykket er OK!

Det sier Haugan til HA og ler.

Han medgir at det er hyggelig at familiens selskap er verdt en del penger, men understreker at det er datteren Monica Haugan (48) som har overtatt nesten samtlige aksjer i familieselskapet.

Familien eier til sammen 44 prosent av Hamar-selskapet Utstillingsplassen Eiendom AS.

Obos er nest største eier.

Tett innpå tusen innbyggere på Hedmarken er småeiere i selskapet som har en lang historie.

Haugan er da også mye mer opptatt av selskapets utvikling enn det faktum at familiens verdier er økt med 100 millioner kr.

– Da jeg kom inn i Utstillingsplassen rundt 1996 ble selskapet verdsatt til 16 millioner kroner, sier Haugan og legger til:

– Dagens verdi er om lag 100 ganger større.

DETTE SKRIVER KAPITAL OM RIKINGENE

Dette skriver Kapital om de lokale rikingene.

Her følger noen sitater fra Kapital – og plasseringen på tidsskriftets Topp 400 i Norge:

Nr. 91 – Arthur Buchardt (69): «I svigerfarens rørleggerbedrift i Brumunddal startet Buchardt sin karriere, som har hatt en ekstremt bratt utvikling.»

Nr. 184 – Knut Hage (71): «Hage er kjent for å være svært hands on og detaljfokusert». (...) Ved siden av forretningene har han et brennende engasjement for klubben HamKam, som han har vært en rik onkel for i flere år.»

Nr. 190: Odd Arvid Sulland (73): «Bilforhandlervirksomheten i Sulland-Gruppen, som har levert sterke resultater de siste årene, leverte ekstra godt i fjor.» Sulland er fra Gjøvik, men Sullan d-Gruppen har hovedkontor i Hamar.

Nr. 270 – Terje Haugan (71): «Erketrønder Haugan og hans familie er største aksjonær i Innlandets største private eiendomsselskap, Utstillingsplassen Eiendom, med en portefølje på 400.000 kvadratmeter (....)».

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.