Et av de sikreste stedene å ha bli tatt av UP er å kjøre altfor fort på riksveg 3 ved Atna. Det har svært mange bilførere fått erfare før, og flere ble det sent i går kveld.

Da UP oppsummerte hvor mange de hadde tatt i natt viste det seg at sju bilførere ble fratatt førerkortet på stedet, og 15 hadde fått med seg ei fartsbot på vegen hjem. Høyeste hastighet ble målt til 150 km/t i 80-sonen der UP hadde tatt oppstilling.

I en laserkontroll på Trysilvegen (riksveg 25) søndag fikk seks bilførere hvert sitt forenklede forelegg etter å ha brutt fartsgrensen. Høyeste hastighet ble målt til 109 km/t i en 80-sone, noe som normalt straffes med 8.300 kroner i bot og tre prikker i førerkortet.

Ingen bilister var i nærheten av grensen for førerkortbeslag (fra og med 116 km/t), og dermed ble heller ingen fratatt lappen.

På Otta hadde også UP kontroll i sent går kveld. Da de oppsummerte hva de hadde gjort, viste det seg at en hadde fått førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt altfor fort i ei 50-sone, mens fem hadde fått med seg fartsbot hjem fra den kontrollen.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00