En vanlig husstand betaler 2.797 kroner i året for en restavfallsdunk på 140 liter. Prisen for en dunk på 80 liter er tusen kroner lavere. I disse prisene inngår dunkene for papir, glass og matavfall.

Levering av andre typer avfall er inkludert i prisene.

– Det er viktig å få fram at renovasjonsavgiften går til tre formål, med omtrent like andeler fordelt på innsamling, gjenvinning og behandling, sier Grethe Olsbye.

Det ble en del reaksjoner da HA i fjor høst skrev at Sirkula ville øke prisen til kommunene med om lag ti prosent – slik det ble.

2016-regnskapet til Sirkula IKS viser 138 millioner i driftsinntekter. Driften gikk med et underskudd på drøyt 7 millioner kroner.

Fordelt på 49 årsverk gikk det 29 millioner kroner til lønninger. Sjefslønna var på 989.000 kroner.

– Vi ber om nye prisøkninger, men ikke ti prosent, sier Olsbye.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.