• Se hva som skjer rundt Mjøsa.

– Vi anbefaler at det igangsettes et arbeid for å se på muligheter for bomring i Gjøvik. Bomringer kan være med å finansiere trafikkregulerende tiltak for å få ned bilbruken, sier prosjektleder Sigrid Skjølås i strategiavdelingen til Statens Vegvesen region øst. Det skriver Oppland Arbeiderblad.

Hun har ledet arbeidet med konseptvalgutredningen Jaren-Moelv, hvor det blant annet er konkludert med at Riksveg 4 bør bygges ut til fire-felt mellom Gjøvik og Mjøsbrua og sammenkopling av Gjøvikbanen og Dovrebanen. I arbeidet er det også vurdert omlegging av Riksveg 4 i tunnel under byen.

Tilstår

Tre rumenere ble tatt etter å ha ranet eldre i flere byer i forrige uke. På Gjøvik slo de til mot en mann som tok ut 15.000 kroner fra en minibank. I Moelv var de også på farten, men her ble de observert og et overvåkingskamera fanget opp hva som skjedde. Tirsdag ble tre rumenere tatt i Drammen. I går ble de tre framstilt for varetektsfengsling på Gjøvik. Tingretten kom til at alle tre skal sitte fire uker i varetekt.

E6 i tunnel

E6 gjennom Lillehammer vil også få en ny trasè etter hvert. Hvor den skal gå strides det allerede om. Noen vil at E6 skal gå der den er i dag, mens noen mener at den bør ligge på andre siden av Mjøsa.

Nå tar noen til orde for at nye E6 fra Vingrom til Ensby kommer til å gå i tunnel forbi Vingnes. Det tok Venstres Terje Rønning til orde for på et møte onsdag. Han er leder for planutvalget i Lillehammer kommune.

- Da det ble laget et planprogram var det ingen som ville ha E6 der det går i dag, sa han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.