Daniel (18) gikk ut av konkurransens som yngste deltaker. Dermed er Frida Ånnevik videre til neste ukes utgave av sangkonkurransen. Da er det 40-tallet og 2010-tallet som skal tolkes av de nå fire gjenværende artistene.

Tiåret der likestillingen ble kampsak

Oljeutvinningen tar av, folket stemmer nei til EF i 1972. En tid med store motsetninger, både politisk og musikalsk. Noen flytter i kollektiv, og praktiserer åpne forhold og fri sex. Med kvinnebevegelsen kommer tanken om at gutter og jenter skal oppdras likt.

Slik ble 70-tallets identitetskamp presentert, før Frida slapp til med sin framføring. I kveld var det Janis Ians "At Seventeen" som hun, i etterhvert kjent stil, hadde valgt å framføre med sin egne, norsk-skrevne tekst.

I "At Seventeen" er det en jeg-person som beskriver alle de vanlige tingene man kjenner på som ungdom.

 - For min del fikk teksten ekstra dimensjon da jeg skjønte at Janis Ian var "skeiv", fortalte Frida.

 - Jeg skjønte vel at jeg var skeiv, eller hvertfall sånn "halvskeiv" en gang på ungdomsskolen. For veldig mange av de rundt meg var det å forelske seg helt fantastisk. Men jeg husker at jeg tenkte at "hvis jeg forelsker meg, er det en katastrofe".

Fikk skryt av dommerne

Det var mye sårhet og noe inderlig i både teksten og sangen som Frida synger. Dette var omtrent så nært, personlig og ekte du kan komme i beste sendetid på skjermen.

- Kjærlighetens rare spill var kun for dem som hørte til. For de av oss med stille savn etter en hvem som helst, en som var sann. (utdrag fra Fridas tekst).

Dette sa Ivar Dyrhaug etter Fridas opptreden:

 - DU er en kunstner. Det er en nydelig melodi. Du har tilført en tekst som er så personlig, og så treffer den meg og alle andre som har følt på hvordan det er å være 17 år. Du synger himmelsk.

Dette sa Bertine Zetlitz:

 - Selv om det er så nært for deg, så er det også nært for meg og Ivar, og alle. Det er derfor det treffer så innmarri allment. Jeg gir meg helt over.

Gruppeoppgaver

Denne uka fikk også artistene en oppgave de måtte løse sammen som gruppe. For Frida Ånnevik og Øivind "Elg" Elgenes innebar dette at de måtte synge Abba sin hitlåt "Dancing Queen".

 - Jeg elsker Abba. Jeg har hørt masse på de, og jeg har nok lært innmarri mye om musikk av å høre på de, sa Frida.

Likevel, la hun til:

 - Jeg og Øivind kan ikke gjøre Abba sammen, som Abba. Derfor må vi finne på noe annet.

 - Vi spiller gitar begge to, og det er en fin melodi. Så da er kursen lagt, kommenterte Elg før innslaget.

De resterende guttene, Eirik Søfteland, Daniel Owen og Chris Medina framførte en medley og en hyllest til Queen og Freddie Mercury.

Dette sang artistene i kveldens utgave:

Øivind «Elg» Elgenes: «Hotel California» (Eagles)

Eirik Søfteland: «Burn» (Deep Purple)

Chris Medina: «Tiny Dancer» (Elton John)

Frida Ånnevik: «At Seventeen» (Janis Ian)

Daniel Owen: «Rock With You» (Michael Jackson)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.