7.225 personer har søkt om plass ved Hedmarks videregående skoler.

Dette er en økning på 30 fra i fjor.

Dette kommer fram i en pressemelding fra Hedmark fylkeskommune onsdag.

HER kan du se hva HA skriver om opptaket på lederplass.

FORDELINGEN

Slik er fordelingen av søkerne:

2.571 personer søker tilbud på VG1. 52,4 prosent, 1.348 personer, søker yrkesforberedende utdanningsprogram. Det er en økning på 1,2 prosentpoeng fra i fjor.

1.223 personer søker studieforberedende utdanningsprogram på VG1.

Helse- og oppvekstfag med studiekompetanse her 132 søkere, noe som er 29 flere enn i fjor. Helse- og oppvekstfag i yrkesforberedende løp har 40 flere søkere i år enn i fjor – fra 313 til 353 søkere.

Andre utdanningsprogram som har stor økning, er bygg- og anleggsteknikk med 27 flere søkere enn i fjor og teknikk og industriell produksjon med 29 flere søkere.

KLASSENES STØRRELSE

- Det er viktig å merke seg at søkertallene for hver enkelt skole og til de ulike utdanningsprogrammene og enkelttilbudene vil endre seg etter at det er kjørt inntak og søkere er fordelt etter ønsker, poeng og skoletilhørighet, påpeker fylkesutdanningssjef Tore Gregersen i Hedmark fylkeskommune.


Endelig fastsetting av skoletilbud på hver enkelt skole vil være klart ved månedsskiftet april/mai. Full klassestørrelse er 15 elever på yrkesfag og 30 elever på studieforberedende. I utgangspunktet er minimumstallet for at en klasse skal opprettes på en videregående skole i Hedmark henholdsvis 9 elever på yrkesfag og 18 elever på studieforberedende.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.