Og det har igjen trolig sammenheng med at det har vært en påske med stor utfart til fjell og bakker.

– 2. påskedag registrerte vi to skader i fjellet, ei dame med brudd i skulder på Sjusjøen, og ei med smerter i nakke og rygg etter fall i skiløype, opplyser Lars Molstad i hjelpekorpset i en pressemelding.

72 MOT 46

72 skader er langt flere enn 46 i 2017.

I 2016 var tallet på 60.

32 av de 72 skadene er sendt videre til legevakt eller sykehus.

35 av skadene er brudd eller forstuinger. Åtte er ulike skader i hode, nakke og rygg, 14 er kutt og sår, ni sykdomstilfeller og seks andre typer skader.

TO LETEAKSJONER

Hedmark Røde Kors Hjelpekorps har satt i gang to leteaksjoner i påsken.

Den ene var i Moelv, den andre på Tronfjell i Alvdal.

Begge endte med bra utfall.

Hjelpekorpsene har utført 426 dagsverk fordelt på 10 vaktstasjoner i påsken. I tillegg har i snitt 20 medlemmer hatt hjemmevakt hver dag.

Molstad oppsummerer påsken slik:

– Påsken 2018 vil bli husket som drømmepåsken med flott påskevær og gode skiforhold.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.