I et følelsesladet brev til ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker kommune forteller Flottorp fra Larvik at hun er i ferd med å gi opp hyttedrømmen i Ringsakfjellet.

Da Flottorp overtok hytta i 2000, var det samlede avgiftsnivået (feste, renovasjon og årskort parkering) på 2.609 kroner.

17 år senere betaler 68-åringen 21.243 kroner i årlige avgifter. Det er en økning på 714 prosent på 17 år.

Alene om utgiftene

Flottorp forteller Ihle Steen at hun med sin beskjedne pensjon er alene om utgiftene.

– Hytta er enkel uten innlagt vann. Tror ikke jeg koster kommunen et rødt øre. Jeg må med min beskjedne pensjon betale like mye i eiendomsskatt som et meget godt lønnet ektepar/samboerpar. Hvorfor jeg snart gir opp er enda en ny serviceregning på 2.150 kroner fra Pihl. Det begynner å bli vanskelig for oss vanlige folk å ha hytte på Sjusjøen, dessverre, skriver Flottorp.

920 for vannkannene

Hun ber nå om å få hente gratis kommunalt vann på tappepunktet i Nordsetervegen i håp om å spare de 920 kronene Pihl krever for de få vannkannene hun henter årlig.

– Har hørt at du er ei dame som engasjerer deg, så derfor tar jeg kontakt og håper at du også er interessert i at vi enslige pensjonister kan få ha hytte på flotte Sjusjøen, skriver Flottorp.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00