Eierne selv begjærte oppbud for selskapet som drev med gulvlegging over store deler av Østlandet. Et stort oppdrag på sykehuet i Sarpsborg ble nylig avsluttet.

HAs gjennomgang av regnskapene viser at resultatene har svingt mye de siste årene.

Så sent som i 2014 var det driftsresultat på 750.000 kroner og resultat før skatt på 575.000 kroner.

Da var driftsinntektene på 12,5 millioner kroner.

I 2015 falt inntektene til 10,2 millioner. Driftsresultatet ble på minus to millioner kroner og resultat før skatt på minus 2,2 millioner kroner.

- Det dårlige resultatet i 2015 skyldes personlige forhold. Da fokuset igjen kunne rettes mot virksomheten klarte selskapet igjen å få til et overskudd i 2016. Egenkapitalsituasjonen var på veg til å bli rettet opp, sier Hamar-advokat Truls Norderhaug (66) fra Advokatfirmaet Campbell & Co i Hamar.

Han har i mange år vært med som eksternt styremedlem i bedriften.

- Hva gikk galt slik at det ble konkurs?

- Selskapet var, som sagt, i ferd med å få ting på plass. Tre ansatte som var å anse som nøkkelpersoner i virksomheten valgte imidlertid å si opp sine stillinger i februar for å starte egen virksomhet i samme bransje som Wang Gulv og Interiør AS. Etter å ha vurdert konsekvensen av dette så selskapet ingen annen mulighet enn å begjære oppbud, sier Norderhaug.

Han sier til HA at samlede krav var på om lag 1,5 millioner kroner - over halvparten av dette er moms. Ut over dette er det mange mindre kreditorer, men ingen som har store summer utestående.

- Dette er ingen stygg konkurs, men det er selvsagt kjedelig å måtte begjære oppbud, sier den erfarne advokaten og styreproffen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00