Statens vegvesen regner med stor trafikk både fredag og lørdag i palmehelgen. I tillegg vil det bli mange biler på vegene onsdag før skjærtorsdag, og selvfølgelig 1. og 2. påskedag når folk skal hjem. Vi ber trafikantene om å ta det med ro, vise hensyn og holde køen slik at alle kommer trygt fram.

E6 OG HEDMARKEN

Den største trafikkutfordringen blir etter alt å dømme på E6 fra Kolomoen i Stange til Rudshøgda i Ringsaker der det pågår anleggsvirksomhet og bygging av ny veg.

- Det er en fordel at de aller fleste av trafikantene som bruker fjellområdene i Ringsakerfjellet, Sjusjøen, Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell og nordover Gudbrandsdalen er forberedt og vet at byggingen av ny E6 fører til lengre reisetid, og tar høyde for det. Vi oppfordrer bilistene til å unngå forbikjøringer og følge køen langs E6 gjennom Stange, Hamar og Ringsaker slik at trafikken flyter så jevnt som mulig gjennom anleggsområdet, sier Arne Skybak i Statens vegvesen.

RV 3/25 OG ØSTOVER

Kjøretøyene som tar av E6 på Kolomoen i Stange i retning rv. 3/25 østover vil spres etter rundkjøringene i Elverum.

Trafikken vil flyte bedre på rv. 3 nordover Østerdalen og rv. 25 østover mot Trysil etter Elverum.

... OG TUREN HJEM

Været er avgjørende for når folk avslutter påskeferien.

- Erfaringer viser imidlertid at folk ofte velger å reise hjem 1. påskedag, men det vil uansett være mye trafikk 2. påskedag også, sier Skybak.

Statens vegvesen har gjennomført tiltak for å bedre framkommeligheten for trafikken fra rv. 3 i Østerdalen og rv. 25 fra Trysil. Bilistene som kommer rv. 25 østfra henvises til å bruke venstre kjørefelt i retning Oslo gjennom rundkjøringen ved Basthjørnet. Dette gir en bedre trafikkflyt østover på rv. 3/25.

HER FÅR DU INFORMASJON

Trafikantene som kommer rv. 25 fra Trysil vil få informasjon på en stor infotavle øst for Herneskrysset om alternativ kjørerute via fv. 536 over Starmoen til rv. 2.

Derfra ledes de sørover til Kongsvinger og via E16 videre til Kløfta og E6. Dette er en omkjøring som ved vanlig trafikk vil ta lenger tid enn vanlig kjørerute, men neppe på høgtrafikkdagene ved påskeslutt.

ANBEFALING I RETNING OSLO

Statens vegvesen forventer utfordringer knyttet til trafikkavviklingen gjennom anleggsområdet på E6 mellom Moelv og Kolomoen.

Derfor oppfordrer Statens vegvesen trafikantene som kommer E6 fra Lillehammer-området og skal til hovedstadsområdet til å benytte rv. 4 mot Oslo. Infotavlen som står i sørgående retning på E6 ved Biri vil gi denne oppfordringen.

Stor elgfare

Skybak kommer med en ekstra oppfordring:

- Når det ligger så mye snø i terrenget som tilfellet er nå trekker elgen ned mot ferdselsårene. Derfor ber vi trafikantene tenke på elgfaren og være ekstra på vakt.

HER FÅR DU OPPDATERT INFORMASJON

Vegvesenet oppfordrer trafikantene til å søke trafikkinformasjon før de setter seg bak rattet. Det kan spare en for overraskelser underveis. Her finner trafikantene informasjon:

• Vegvesen.no/trafikk: Kartbasert informasjon om trafikkmeldinger, trafikkflyt og værforhold

• Twitter.com/VTSost: Vegtrafikksentralen øst (Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland)

• Telefon 175: Vegtrafikksentralenes publikumstelefon

•  NRK Tekst-TV: Veg- og trafikkmeldinger på side 700

HA VIL OGSÅ MELDE OM TRAFIKKEN OG ANDRE HENDELSER GJENNOM HELE PÅSKEN

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.