HA har i kveld hatt kontakt med Ronny over telefon fra Sverige.

Planen var egentlig at Ronny og tvillingbroren Tommy skulle gå «Öppet Spor» sammen på mandag. Men da Tommy måtte avbryte på grunn av sykdom, valgte Ronny å gjennomføre løpet.

Ettersom de begge ønsker å fullføre "Svenska Klassikern", der Vasaloppet er en av disiplinene, bestemte de seg begge for å gjøre et nytt forsøk på søndag. Dette gjorde de, og de kom i mål med en tid på 11 timer og 41 minutter. Det er tre minutter mer enn tida Ronny fullførte med på mandag.

– Jeg har nok gått like mye ski denne uka som jeg har gjort totalt i opptreninga til løpet, forteller en sliten men fornøyd Ronny, som legger til at dette ikke ville ha latt seg gjøre uten noen snille og forståelsesfuile damer «der hjemme».

Ikke glad i å gå på ski

Grunnen til at de to ønsket å gjennomføre Vasaloppet, var at de to har satt seg som mål å fullføre Svenska Klassikern.

Tvillingbrødrene har allerede syklet Vätternrunden, som er en del av denne styrkeprøven. Ronny har flere ganger syklet Trondheim - Oslo, første gang som 16-åring på terrengsykkel. Han er altså ikke det man kan kalle utrent. Likevel, som han selv sier:

 - Jeg er ikke egentlig noe glad i å gå på ski.

Han mener likevel at det å gå et langt løp, som Vasaloppet jo er, handler mer om den mentale innstillingen enn om det rent skitekniske.

 - Det er i hodet det sitter, nitti prosent av det. Jeg har sagt til kolleger på jobb at de fleste der er bedre til å gå på ski, men jeg har i alle fall gått ni mil. Så får det bare ta den tida det tar.

 - Folk klarer det meste. Hvis en ikke skal gå for å være raskest, er langløp ganske ålreit. Da slipper du å konkurrere på tid, sier Ronny.

 - Hvordan kjennes kroppen nå da?

 - Den hadde det egentlig verst på mandag. Men jeg kjenner det jo. Jeg sitter nå på bussen tilbake til Sälen, og jeg kjenner at jeg gruer meg til å skulle av bussen, sier han.

Klassiker

For de som lurer på det, "Svenska Klassikern" er en styrkeprøve der utøverne må gjennomføre flere harde disipliner for å kunne "kvalifisere" seg til tittelen. For å få den, må de gjennom følgende;

- Enten gjennomføre Vasaloppet/Öppet Spår (proffene går Vasaloppet på søndag, Öppet Spår går mandagen før gjennom samme løypa, men med litt mindre trengsel og en lettere konkurranseprofil) eller Engelbrektsloppet (6 mil)

 - Sykle Vätternrunden, som er på 30 mil

 - Svømme Vansbrosimningen/Öppet Älv (3km)

 - Fullføre TCS Lidingöloppet til fots, 3 mil

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.