Lørdag 11. august fikk politiet tips om en mann som framsto beruset da han satte seg bak rattet i en bil på Åttemetersplanet i Hamar. Mannen kjørte fra Brygga og opp til Torggata hvor han parkerte utenfor Astoria Hotell. Her ble han møtt av politiet, som etter en rask blodprøve kunne konstatere at mannen hadde 0,94 i promille én time etter kjøringen.

Svensken i midten av 40-årene nektet for å ha kjørt bilen den aktuelle dagen, men det hjalp ikke stort ettersom et vitne både hadde observert kjøreturen og fotografert mannen da han satte seg inn i bilen.

Etter en vurdering av de samlede bevisene kom Hedmarken tingrett fram til følgende straff: 18 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, 50.000 kroner i bot – og 20 måneder med fradømt rett til å kjøre motorvogn i Norge. I tillegg må svensken betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.