Tors­dag et­ter­mid­dag ble Dov­re­ba­nen stengt ved Frya på grunn av kraf­tig regn­vær. 500 tog­pas­sa­sje­rer ble der­med stran­det. Reg­net skap­te også trøb­bel på E6.

– Det var fare for ut­glid­ning av mas­ser, og der­for måt­te vi sten­ge ba­nen av sik­ker­hets­mes­si­ge grun­ner, opp­lys­te pres­se­vakt i Bane Nor Har­ry Kors­lund til NRK.

Det­te skjed­de som føl­ge av kraf­tig regn­vær. I til­legg had­de en grøft un­der skin­ne­gan­gen gått tett. In­gen tog fikk pas­se­re før dis­se pro­ble­me­ne var fik­set.

De 500 pas­sa­sje­re­ne var for­delt på tre uli­ke tog, iføl­ge pres­se­vakt i NSB, Liv Eg­gebø.

– Det er van­ske­lig å si hvor len­ge dis­se må vente. Vi har ikke fått noe pro­gno­se fra Bane Nord om når den kan åp­nes, og det er også en ut­ford­ring å kom­me fram på vei­ene i det­te om­rå­det, sa hun i går kveld.

Mann­ska­per fra Bane Nor var i hele går et­ter­mid­dag og kveld på ste­det og job­bet for å løse si­tua­sjo­nen, og etter at de reisende hadde ventet i fire timer, fant NSB og Bane Nor det forsvarlig å åpne strekningen for togtrafikk igjen.

NSB stil­te i påvente av at jernbanen kunne åpnes opp bus­ser for å frakte de ven­ten­de pas­sa­sje­re­ne vi­de­re, men det hjalp ikke stort. Veg­for­hol­de­ne på E6 var nem­lig så ille at de før­te til sto­re for­sin­kel­ser også her. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.