- Jeg er første og fremst lojal overfor Ringsakers befolkning, og vi krever at vår lensmann fortsatt skal være sjef i eget hus, sa ordfører Anita Ihle Steen (Ap) fra scenen.

- Dette vil være første steg til ikke å ha politi til i Ringsaker i det hele tatt, sa Odd-Hermann Roel Børke (Høyre) fra talerstolen.

- Ringsaker er den største kommunen mellom Lillestrøm og Trondheim. Hvis ikke det er stort nok til å ha eget lensmannskontor kan man lure på hva som er stort nok, sa Trygve Slagsvold Vedum (Senterpartiet).

Høyre MOT HØYRE

Det var allmenn jubel fra folkemengden til det meste som ble sagt i retning av støtte til lensmannskontoret.

Ved 17.40-tiden var et sted mellom 400 og 500 mennesker - etter HAs anslag og etter beregninger fra folk HA snakket med - til stede under fakkelaksjonen på torget i Brumunddal.

Odd-Hermann Roel Børke, som representerer regjeringspartiet som står bak politireformen, sa seg fornøyd med oppmøtet på torget.

STYRT FRA HAMAR

Det er et aldri så lite opprør i Ringsaker.

Når politireformen nå skal iverksettes vil Ringsaker lensmannskontor bli underlagt Hamar som er hovedsete for det nye Innlandet politidistrikt.

Lensmannen i Ringsaker, Terje Krogstad, leder an i opprøret mot sin egen politisjef. Krogstad beskriver konsekvensen av reformen som en utarming av lensmannskontoret i Ringsaker.

FAKKELTOG FOR KONTOR

Onsdagens fakkeltog i Brumunddal er til forsvar for at lensmannskontoret skal bestå som en egen administrativ enhet.

I et leserinnlegg på h-a.no kan du lese politimesterens forsvar av endringene.

HA kommer tilbake til mer fra demonstrasjonen både på nettet onsdag kveld og i torsdagens papiravis.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00