Fylkesmannen i Hedmark deler ut midler til miljøtiltak i jordbruket. Nytt av året er tilskudd til maskinell høsting av bratt areal.

Regionalt miljøprogram er en viktig del av den helhetlige satsingen for å utvikle et mest mulig miljø- og klimavennlig landbruk. Programmet i Hedmark har kulturlandskap, forurensing og klima som prioriterte innsatsområder. I 2018 har Hedmark fått tildelt 50 millioner kroner. Det er seks millioner mer enn i fjor.

Søknadsfristen er 1. oktober, og det er mulig å søke om følgende tilskudd:

1. Tilskudd til drift av bratt areal. Det kan gis tilskudd til maskinell drift av fulldyrka og overflatedyrka jord med helling 1:5 eller brattere.

2. Tilskudd til seterdrift ved melkeproduksjon. Seterdrifta må vare mer enn i fire uker.

3. Tilskudd til utsatt jordarbeiding.

4. Tilskudd til miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel.

For tilskudd til drift av beitelag er søknadsfristen 20. oktober 2018.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.