Fredag skrev HA om en turgåer som gikk på en diger skrothaug i Furuberget. Lørdag var en annen turgåer på farten i Prestmarka rett nord for Tangen. Der lå det også et søppelberg i skogkanten, i enden av en blindveg.

Turgåeren beskriver at søpla består av isopor, plast og byggesøppel som er pakket i IKEA-poser.

– Trenger ikke kildesortering når det er så lettvint, skriver han sarkastisk til HA.

– GJENTAKENDE PROBLEM

Skogen nord for Tangen og mellom E6 er prestegårdskog, og det er Opplysningvesenets Fond som forvalter en stor del av disse skogene. Skog- og utmarkskonsulent Rolf Brennodden er klar over søppelhaugen når HA ringer søndag.

– Jeg har registrert den selv, og er svært lite glad for det. Dette er et gjentakende problem, sier han til HA.

– Så det skjer ofte at det tømmes søppel i deres skoger?

– Det skjer nesten årlig. Det blir som regel en runde hver vår for å plukke søppel, og levere det dit det skal. Til slutt blir det grunneieren som må ta ansvaret og fjerne det, svarer Brennodden.

KAN FØRE TIL STENGTE VEGER

Utmarkskonsulenten forteller at folk kaster alt mulig rart, fra møbler, komfyrer og kjøleskap, til gamle fliser og ubrukte glavamatter.

– Det er egentlig veldig tragisk, når man vet hvor fint organisert det er å levere søppel i dag. Det er jo stort sett gratis hvis man sorterer. Dette skulle være unødvendig, sier Brennodden.

Han mener det kan bli nødvendig å stenge flere skogsveger, hvis folk ikke tar seg sammen og kjører søpla dit den skal.

– For det er ikke slik det skal se ut i skogen. Hvis ikke folk blir flinkere, så må vi stenge flere av vegene, og det er i utgangspunktet uheldig. Det vil også ramme ærlige folk, sier Brennodden.

SJELDEN FOLK BLIR TATT

Han forteller også at det sjelden fører til noe å anmelde søppeldumping.

– Så lenge man ikke finner noen spor i søpla, som et navn, så hjelper det lite å anmelde dette.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.