Totalbudsjett for TV-serien er 21 millioner kroner.  Det skal spilles inn 13 episoder, hver på 14 minutter – og serien skal vises på NRK.  Målgruppen er barn/ungdom i alderen ni til 12 år.

Uten tilskuddet fra NFI hadde serien med stor sannsynlighet havnet i en skirvebordskuff. Nå lades det for startskuddet - og innspilling vil starte allerede neste år.

 

Feelgood

Om serien skriver NFI:

«En feelgood humordramaserie om 12 år gamle Martins første forelskelse. Når Martin (12) forelsker seg i Dalia tårner problemene seg opp: hver gang Martin snakker med Dalia høres det ut som han snakker med "heliumstemme". Og når Dalia åpenbart lar seg sjarmere av sleske Christopher lager Martin og bestevennen Petter en internettside for å bli populære.» 

Manusforfattere er Trond Morten Venasen og Morten Hovland. Regissør er Liv Karin Dahlstrøm.

 

Vågalt prosjekt

I konsulent Kari Moen Kristiansens vurdering heter det:  

«Dette er et vågalt og originalt prosjekt fra meget erfarne barneserieforfattere og en talentfull regissør, som gjennom tidligere arbeider har vist at hun evner å kombinere tidvis crazy-humor og realistisk emosjonelt spill. Serien har en kreativ og særs humoristisk tilnærming til eksistensielle temaer som kjærlighet, identitet og tilhørighet, og en aktualitet gjennom internettprosjektet til Petter og Martin. Det er en serie som gjennom sin fantasi og galskap vil si noe om hvor absurd det egentlig er å prøve å være normal. Prosjektet har også en dedikert og erfaren produsent med store nasjonale og internasjonale ambisjoner.»

Tredje gang

Det er tredje gang Fabelaktiv tildeles en stor sum fra NFI. Første gang var i 2012, den gang for «Trio – Odins Gull» - og den gang uttalte Arild Halvorsen:

- En av de morsomste dagene på jobben i hele mitt liv.

Og hva sier han nå?

- Det er etter hvert blitt mange morsomme dager. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.