• 1. januar: RenoNorden tar over etter Nortransport som søppelhenter i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten. Kontrakten som inngås med Sirkula er på 7+1+1 år.

• 10. januar: Tipsene strømmer inn, og HA omtaler for første gang overfylte søppeldunker i et borettslag i Hamar.

• 1. februar: Hedmark Transportarbeiderforening uttrykker sterk bekymring for arbeidsforholdene til søppelsjåførene i RenoNorden.

• 15. februar: HA avslører at RenoNorden har brutt Arbeidsmiljøloven over tjue ganger den første uka i januar.

• 27. februar: Arbeidstilsynet varsler at de vil føre tilsyn med RenoNorden.

• 3. juni: Arbeidstilsynet rapporterer at de fant «alvorlige brudd» på Arbeidsmiljøloven i perioden 1. januar til 28. februar. En RenoNorden – sjåfør jobbet blant annet 99 timer på en uke. Sirkula-direktør Grethe Olsbye vedgår at de ikke har vært tilstrekkelig klar over risikoen ved å bytte leverandør. RenoNorden kan fortsatt ikke garantere at de driver i tråd med Arbeidsmiljøloven.

Utover våren og sommeren blir det også stadig tydeligere at RenoNorden sliter økonomisk.

• 26. juni: RenoNorden blir politianmeldt av Arbeidstilsynet, med bakgrunn i tilsynet på Hedmarken.

• 18. september: RenoNorden slår seg selv konkurs.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.