For i dag er det nøyaktig halvannet århundre siden bestyrer Nils Egede Hertzberg tok i mot de første lærerstudentene på Hamar Stiftsseminarium, som det het den gang.

Fredag ettermiddag var det dermed duket for burdagsfeiring på Campus Hamar, og den populære popmusikeren Sondre Justad (26) sto for underholdningen på scenen. I tillegg var det bløtkake til den som ville ha. Det falt i smak hos en trio lærerstudenter HA snakket med.

De var samstemte i at det var stas med med besøk fra artisten fra Lofoten.

– Det er kult at han gjør noe annet enn de fleste norske artister, forteller Emilie Vestheim (20), Thea Vik (21) og Thea Karlsen (21).

– VELDIG BRA

Og samtidig som det er bursdagsfeiring å stri med, har studentene også studiestart og fadderuke å tenke på. Det krever sitt, skal vi tro jentene.

– Det har vært litt tungt, litt slitsomt, rapporterer de.

Men de har ikke tenkt til å kaste inn årene enda, for etter konserten går turen til Gregers. Jentene skryter også av miljøet blant lærerstudentene, som nå altså har frekventert Hamar i 150 år.

– Det er veldig bra. Det er et lite miljø, så man blir kjent med alle, lyder konklusjonen.

– GODT FORNØYD

Alexander Jakobsen (21) fra Kristiansand kom til Hamar for noen dager siden. Heldigvis ble han plassert under vingene til fadder og lærerstudent Marte Tuhus Bråthen (24). 

– Det er gode faddere, rapporterer førsteårsstudenten på samfunnsfag. 

Så langt har han et godt inntrykk av sin nye hjemby.

– Jeg er veldig godt fornøyd, smiler sørlendingen.

Og dommen på bursdagskaka?

– Den er veldig god, sier Jakobsen og Bråthen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.