I 17. mai-toget i Hamar var det en gjeng dresskledde menn som stoppet opp, og tok en dans. En såkalt haka går nå verden rundt.

Danserne i 17.maitoget er elever ved Hedmarktoppen folkehøyskole, og videoen er filmet da skolen gikk i toget.

Haka er navnet på maorifolkets «krigsdans». Dansen har blitt kjent for et større publikum gjennom New Zealands herrelandslag i rugby union, også kjent som All Blacks, som utfører en variant av dansen foran hver kamp. Mange av de newzealandske rugbyspillerne er maorier. Dansen utføres også på brylluper og andre anledninger.

SE HER: Slik er maori haka-dansen

Til nå er den sett av 382.000 på Facebook, og i løpet av de to-tre siste dagene er det 20.000 som har sett den. Og det er ikke bare nordmenn som kikker på videoen fra 17.mai-toget i Hamar. På New Zealand er det over 3.000 som har sett den. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.