Spaden skal settes i jorda på utbyggingsområdet Vikslia, som består av 22 tomter. Utbygger er Nordbohus, og salgsomsetningen for hele byggefeltet er cirka 90 millioner kroner.

– I mars/april regner jeg med at de første grunnmurene er oppført. Vi har store forventninger til dette byggeprosjektet. Jeg utelukker ikke at vi kan få utflyttede stangesokninger til å flytte hjem igjen, sier Steinar Skymoen, avdelingsleder ved kontoret til Nordbohus i Brumunddal.

Utbyggingsavtale godkjent

Ifølge Skymoen var det Anebyhus som opprinnelig utarbeidet og fikk godkjent reguleringsplanen for Vikslia på 30 mål i 2014. Senere overtok altså Nordbohus området. Firmaet har fått godkjent utbyggingsplanen i kommunen og arbeidet med å gjøre infrastruktur klar, starter før jul.

– Vi har tro på Tangen som et jernbaneknutepunkt og ikke minst nærheten til Oslo teller inn. Prisene her er rimeligere enn i Ottestad, legger Stian Olufsen, prosjektutvikler i Nordbohus til. Med tanke på den nye togstasjonen på Tangen, vil det nye byggefeltet ligge midt i smørøyet med tanke på utsikt over Mjøsa og Tangenodden, sier ordfører Røhne.

– Dette er idylliske områder. Med beliggenheten like ved Ingeborg Refling Hagen kultursenter, er jeg overbevist om at kulturlåven og selve barndomshjemmet til Refling Hagen kan bli et samlingspunkt, sier Røhne videre.

I forbindelse med jernbaneutbyggingen og nytt vegsystem, er det vedtatt å bygge rundkjøring ved Fredheim for å løse forbindelsen til jernbanestasjonen med fire spor og 300 parkeringsplasser. Som kjent bygges jernbanen over Tangenbukta og videre i midtkorridoren mot Sørli.

Nordbohus leverer 60 boligenheter i Gjøvik, Hamar, Stange, Løten og omegn i 2017. I Vikslia er tomtearealet på 30 mål fordelt på 22 tomter. Det er planlagt 35 boenheter. Tomtestørrelsen er på cirka 1,3 mål. Det skal bygges både tomannsboliger og eneboliger på boligfeltet.

Det er regulert grøntområder opp mot eksisterende jernbane.

– Grunnen til at vi har tro på dette prosjektet, er at det ligger nært E6 samtidig som det er skjermet mot støy for firefelten. Samtidig mener vi det er en fordel at eierne her kan bo uforstyrret for den store jernbaneutbyggingen som kommer, sier Skymoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.