20-åringen fra Hamar ble i sommer dømt til fengsel i ni år for både noen fysiske seksuelle overgrep og en god del overgrep utført via nettet.

Han har anket en god del av tilfellene han ble dømt for. Men Eidsivating lagmannsrett har avvist en stor del av anken hans.

Det betyr i praksis at veldig mange av tenåringsjentene, som har grudd seg til en ny runde i retten, kan legge saken bak seg.

-VELDIG GODT FOR DEM

Inger Johanne Reiestad Hansen var bistandsadvokat for størsteparten av jentene i saken.

– Det er veldig godt for disse jentene å slippe en ny rettsrunde, og dermed for alvor få lagt denne saken bak seg. Dette har vært en stor belastning, og mange av dem er veldig unge, så både for jentene og foreldrene har dette vært veldig tøft.

VOLDTEKT PRØVES PÅ NYTT

Det alvorligste forholdet i tiltalen mot Hamar-mannen var voldtekt.

Dette får han automatisk prøvd på nytt i lagmannsretten fordi det er høy strafferamme.

Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen i Innlandet politidistrikt opplyser til HA at det nå bare blir saker gjeldende fire jenter som skal opp på nytt.

INGEN RETTSMARATON

Det gjør at ankesaken i den oppsiktsvekkende overgrepssaken ikke blir noen ny rettsmaraton, slik den var da den gikk uke etter uke i Hedmarken tingrett i vår.

Ankesaken er planlagt å gå i Eidsivating lagmannsrett i fire dager fra 8. januar 2018.

Hamarmannen har til nå vært forsvart av hamaradvokatene Jens-Henrik Lien og Cathrine Høst Mytting.

HAR BYTTET FORSVARER

Nå har han imidlertid byttet til Svein Holden, mest kjent som mannen som var statsadvokat da terroristen Anders Behring Breivik ble dømt.

Holden har også vært bistandsadvokat for sorenskriver Ola P. Svor i saken der en mann ble dømt for å ha tent på sorenskriverens hus.

I tillegg til fengselsstraffen, ble nett-overgriperen også dømt til å betale jentene til sammen mer enn 1,5 millioner kroner i oppreisning.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.