Midler til rekruttering og kompetanse i landbruket tildeles fylkeskommunene som følge av jordbruksoppgjøret. Hedmark fylkesråd har fordelt potten på 300.000 kroner slik:

Hedmark Bondelag får 160.000 kroner til kursene «Unge bønder».

«Eierskifte» og «HMS-Tryggere sammen», Landbrukskontoret i Ringsaker, får 45.000 til Kornskolen på Hedmarken 2018.

Landbrukskontoret i Kongsvinger er innvilget 45.000 kroner til Kornskolen for Eidskog, Grue og Kongsvinger.

I tillegg får Landbruksråd Innlandet ved Oppland Bondelag 50.000 kroner til en temakonferanse for landbruket.

Fylkesrådet ser positivt på disse ulike kompetansehevende tiltakene, som de mener styrker landbruket i Hedmark. Her gis det både grunnleggende kunnskap for unge i rekrutteringsfasen, organisatorisk påfyll og produksjonsfaglig kompetanseheving.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.