For dalafolket har etter hvert blitt kjent for å møte opp når det skjer noe på torget i byen. Og det var intet unntak i dag. Tusenvis av glade mennesker fylte gatene, og på scena foran bakeriet sto byens store sønn: Gaute Ormåsen med fullt band.

Kafèene og gågata var stappet med folk som vandret mellom boder og som nøt livet i vårsola. Samtidig med torgåpningen er det Glade Mai-dager i Brumunddal.

- Det er et eventyr. Det er bare halvannen uke siden det kom femten centimeter med snø, sier byutvikler Monica Østenheden i Ringsaker kommune.

- har ventet

Og de neste tjue ukene, frem til 23. september, blir det hver lørdag et arrangement på torget. Tømmerstock går av stabelen helga 23. og 24. juni, og deLillos stikker innom 22. juli.

Østenheden tror brumunddølene har gått og trampet lenge nå, og ventet på at det atter skal bli liv på byens store møteplass.

- Jeg tror de har ventet på det, og jeg har inntrykk av at folk gleder seg til sommer på torget. Gaute på hjemmebane, det er en sikker vinner, sier byutvikleren over larmen fra popmusikken, og anslår at det kan være rundt 3000 tilstede i gatene.

Også i Moelv kan det ventes god underholdning på lørdagene fremover. Den offisielle åpningen av sommerprogrammet i Mjøsbru-byen blir 13. mai i Garveriparken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.