Det varme været har satt preg på Norge i sommer. For bøndene har det betydd fôrkrise, mens det for iskremprodusentene har betydd salgsrekorder.

Fredag skriver Meteorologisk institutt på Twitter at det hittil i år har vært registrert 30 såkalte tropedager i Norge, altså dager med temperaturer over 30 grader.

Aller varmest på fredag var det på Kise målestasjon i Ringsaker i Hedmark. Her ble det registrert en maksimumstemperatur på 31,2 grader.

Kan bli flere tropedager

Ifølge vakthavende meteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt er det gode muligheter for at det blir enda flere dager over 30 grader den neste tiden.

– Vi skal ikke utelukke at det blir over 30 grader i indre strøk av Østlandet i helgen. Det er også gode muligheter for høye temperaturer i Sør-Norge i neste uke, og da kan det også fort bli over 30 grader, sier Livik til NTB.

OG SLIK BLIR DET

Lørdag morgen så værvarselet for Hedmarken - hentet fra yr.no - slik ut:

Lørdag: sol/litt lette skyer.

Søndag: sol/litt lette skyer.

Mandag: sol/litt lette skyer.

Tirsdag - neste mandag: Sol/litt lette skyer.

Som om ikke det var nok: Neste helg skal det bli ENDA varmere - med 30 grader lørdag og søndag.

Værrekord i nord

Også lengst nord i landet har de fått kjenne på varmen denne uken. Natt til torsdag ble den nest varmeste natten i Norge i nyere tid registrert på Makkaur fyr på Finnmarkskysten. Da var den laveste temperaturen som ble målt i løpet av natten, hele 25,5 grader.

Fredag ble det over 30 grader på dagtid også i Finnmark, med 30,5 grader som det varmeste på Svanvik målestasjon i Sør-Varanger.

Meteorologen tror ikke på temperaturer over 30 grader i Finnmark de kommende dagene.

– Noen steder helt øst i Finnmark kan likevel få over 25 grader lørdag også, sier Livik.

(©NTB

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.