Statens vegvesen og politiet avholdt kontroll på E6 - på rasteplassene i begge retninger - sør for Brumunddal tirsdag.

10.138 kjøretøy passerte skiltskanneren til Statens vegvesen.

Resultatet ble slik:

29 kjøretøy ble avskiltet på stedet. Dette etter at skiltskanneren til Statens vegvesen hadde kommet over 54 biler med begjæring om avskilting. 25 slapp ifølge politiet avskilting fordi forholdet var ordnet opp i og/eller at begjæringen kom på grunn av feil/treghet i datasystemet.

12 biler fikk bruksforbud på grunn av feil ved bremser, lys og henger. Disse fikk ikke kjøre videre.

10 førere ble tatt for å kjøre uten sikkerhetsbelte, førerkort og vognkort eller med dårlige dekk.

Fire førere ble anmeldt - delvis på grunn av forhold knyttet til tilhenger.

- Bilister anbefales å laste ned en app fra Statens vegvesen. Der kan du legge inn registreringsnummer på både bilen og hengeren. Så får du svar på hvorvidt de to passer sammen, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder ved politihovedkvarteret for Innlandet til HA.

I tillegg til dette fikk fire bilførere forelegg for uregelmessig mobilbruk.

- Med over 10.000 kontrollerte kjøretøy er dette tall vi er godt fornøyd med, sier Obstfelder.

En bilist blir anmeldt fordi vedkommende ikke stoppet for kontrollen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.