For lørdag går den tiende utgaven av Stoppested Verden av stabelen i Museumsparken ved Jernbanemuseet, og samme dag sparkes Briskebyturneringa i gang for 44. gang. Barnefestivalen har tidligere hatt godt over 10.000 besøkende, og 4.500 fotballspillere er påmeldt til dyst.

– Hvis man ganger opp med foreldre, besteforeldre og søsken, kan vi sikkert komme opp i 15.000 mennesker som er involvert i arrangementet, sier turneringsleder Anders Langset i HamKam Yngres.

– IKKE Sett på MAKEN

I tillegg arrangerer Hamar Orienteringsklubb og Løten O-lag NM i sprint lørdag og søndag. Både individuelt løp og stafetten er lagt til bygatene for å gjøre det publikumsvennlig. I alt 900 o-løpere vil delta, inkludert om lag 400 eliteløpere fra hele landet.

Folkemassene som inntar byen får det til å bruse i årene hos en patriotisk ordfører. Forrige helg var det også livat i Hamar, med Storhamar Cup i håndball og Amcartreff.

– Jeg har ikke sett på maken. Det kokte overalt, og vi fikk ekstremt gode tilbakemeldinger på hva de opplevde, forteller Einar Busterud.

Nå håper han på reprise, selv om værgudene ikke ser ut til å spille helt på lag denne helga. Både lørdag og søndag er det meldt 10 til 12 varmegrader, og søndag noe regn. Men Busterud har troen på at byen får kjenne at det er mye folk til stede.

– Idrettsarrangementer er for eksempel arrangementer som har ringvirkninger langt utover det å være idrettsarrangement. Folk ligger på hotell, de er ute og spiser og de går i Anker’n, sier Hamar-ordføreren.

håper folk bruker byen

Lørdag kveld arrangerer Briskebyturneringen konsert i Ankerskogen med CIR.CUZ, Robin og Bugge og Daniel Owen. Dobloug håper at fotballfolk og besøkende på Stoppested Verden også tar turen inn til sentrum.

– Alt som setter Hamar på kartet, er flott. Jeg håper de også bruker byen og får en positiv opplevelse, sier Dobloug.

– Burde man ved sånne anledninger lagt til rette for enda mer liv i selve sentrum?

– Det er jo happeninger i seg selv det de kommer til. Butikkene må ha fokus på å være gode vertskap. Om vi skulle laget et arrangement som konkurrerer, så er ikke det riktig, svarer Dobloug.

BLIR HJEMME?

I en uhøytidelig poll på HAs hjemmesider har vi spurt leserne hvor de skal i helga. Midt på dagen fredag hadde litt over 700 svart, og over 50 prosent hadde tanker om å bli hjemme. Rundt 20 prosent har planer om å besøke Stoppested Verden, med Briskebyturneringa hakk i hæl med 15 prosent. Rundt 10 prosent vil oppsøke sentrum for å se orienteringsløperne finne fram.

– Vi håper at folk har lyst til å komme. Det skjer mye i Hamar i juni, mye som viser fram den flotte byen ved Mjøsa, avslutter sentrumsleder Dobloug.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.