– Vi kan ikke bruke toalettene, spisevognen er stengt og det begynner å bli ganske kaldt her nå. Vi har fått utdelt noen knekkebrød og varmeposer, sier Frida Breen til VG.

NSB opplyser til NTB at toget fikk tekniske problemer like før klokken 19 mandag kveld. Her ble det stående i to og en halv time før det ble satt inn buss for tog. Da så problemet ut til å være løst, og toget kunne kjøre videre. Men et kvarter senere sto det stille igjen.

– Det er lett å være etterpåklok, og det er nok ikke den lureste beslutningen vi har tatt. Nå er det viktigste å få passasjerene trygt fram, sier NSBs pressevakt Håkon Myhre til NTB like før klokken 1 natt til andre juledag.

Da var passasjerene i ferd med å evakueres.

– Toget fra Lillehammer er kommet fram, og når alle passasjerene er evakuerte vil det kjøre nedover Gudbrandsdalen til Oslo. Det bruker fort tre og en halv til fire timer dit, opplyser Myhre.

Han anslår at det er om lag 250 passasjerer om bord i toget fra Trondheim til Oslo.

Toget, som forlot Trondheim klokken 15.29, skulle ha vært fremme på Oslo S klokken 22.04, skriver Aftenposten.

– Det er klart at vi må gjøre opp for oss, passasjerene har kjøpt en tjeneste vi ikke har levert. Passasjerene må ta kontakt med oss, så skal vi se på saken, sier Myhre.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.