• LEDER: Knut Arne Gjems, leder i NJFF Hedmark. FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX

Bak initiativet står en bred allianse av grunneiere, jegere, beitenæring og en rekke kommuner.

Arrangementet skal legge ytterligere press på regjeringen i forkant av at Stortinget tirsdag igjen skal debattere forvaltning av rovvilt.

25 fulle busser

Leder Knut Arne Gjems i Norges Jeger og Fiskeforbund i Hedmark forteller at de per søndag har påmeldt folk til 25 busser fra Hedmark. Det er snakk om rundt 1.000 personer som tar turen bare fra Hedmark til Oslo.

– I tillegg kommer det busser fra Oppland, Agder, Telemark, Østfold og Vestfold, Akershus og Nord-Trøndelag. De som kommer fra fylker utenfor ulvesona, kommer for å vise sin solidaritet. Det kommer til å bli mye folk. Vi hadde aldri drømt om en slik oppslutning, sier Gjems.

Totalt regner Gjems med at aksjonen vil samle flere tusen personer i Oslo mandag kveld.

Ved siden av jegere har aksjonen mobilisert blant skognæring, bønder og kommuner. Også i starten av januar ble det arrangert en stor ulvedemonstrasjon i Oslo, som trakk rundt 2.000 demonstranter. Mandag kan det bli enda flere.

STORE forventninger

Gjems har nå store forventninger til at det kommer en innrømmelse fra regjeringen i debatten i Stortinget tirsdag.

– Vi har store forventninger om handling. Det begynner å haste dersom man skal ha mulighet til å felle ulver denne vinteren, sier Gjems.

Arrangøren har samlet en rekke appellanter til aksjonen mandag kveld. Blant andre Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum skal holde appell. Det skal også sogneprest Svein Olav Angard Hovde fra Engerdal. Deretter blir det fakkeltog fra Stortinget til Grev Wedels plass, hvor en representant fra regjeringen skal ta imot budstikka fra skogene, som det heter i programmet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.