– At hele 15 grunneiere gikk med på å avgi grunn for åpne kulturlandskapet for bygging av Ottestadstien var banebrytende på landsbasis.

Det sier Harald Nordbye, en av stirydderne som har vært i 15 år. 26. september 1993 foretok fylkesmann Odvar Norrdli snorklippingen.

– På 15-års jubileet i 2008, startet vi opp med Ottestadstiens dag som følgelig feirer 10 år samtidig som O-stien kan markere 25-årsjubileum. I åpningsåret 1993 ble Ottestad Turstier stiftet med Lars Alhaug som leder. Den posisjonen hadde Lars i 17 år fram til 2010 da Ottestadstien ble tildelt Stange kommunes kulturvernpris. Da overtok Sven Peter Sinnerud som leder, et verv som han fortsatt innehar, sier Nordbye.

Grunneierne avga altså åkerkanter som har gitt en 16 kilometer lang sti i mjøslandskapet. Nordbye håper mange slutter opp om jubileumsmarkeringen søndag. Stien passerer Utvandrermuseet og det er lagt opp til to gudstjenester.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.