- Jeg er glad og synes det er flott at fylkesrådet  reagerte så positivt på Venstres forslag og nå har bevilget 200.000 kroner til Syria. Fylkesrådet er nå i takt med mange Hedmarkinger sin oppfatning om å hjelpe sivilbefolkningen.

Det sier Mirjam Engelsjord (49) fra Stange til HA.

Som varamedlem til fylkestinget for Venstre i Hedmark, og andrekandidat på stortingslista, gikk hun søndag ut med en utfordring til fylkesrådet via HA.

SVEEN SVARTE TVERT

Ved hjelp av HA utfordret Venstre-toppene i Hedmark fylkesrådet på å bevilge penger til Syria.

- Sivilbefolkningens lidelser i Syria og bildene fra bombingen og lidelsene i Aleppo treffer oss alle og angår oss alle. Så mange millioner mennesker på flukt, slik vi ser nå, har ikke vært tilfelle siden andre verdenskrig. Kontrasten til vår fred, velstand og juleforberedelser er stor, sier Engelsjord til HA.

Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (51) fra Arbeiderpartiet tok utfordringen på strak arm og sa det slik til HA søndag ettermiddag:

"Vi har et møte over helga. Jeg synes ideen er god" sa Sveen til HA.

- En krone per hedmarking

Fylkesrådets 200.000 kroner går til Leger Uten Grensers arbeid i Syria.

– Det er en grusom situasjon i Syria hvor mennesker gjennomgår store lidelser, og det er et stort behov for akutt nødhjelp. Hundretusener av barn og voksne er i en ekstrem kritisk og dramatisk situasjon. Leger Uten Grenser gjør alt de kan for å nå så mange som mulig, sier fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen til HA.

Fylkesrådslederen mener det er viktig at Hedmark stiller opp i en så vanskelig humanitær situasjon. Han forteller at det var et enstemmig fylkesråd som gikk inn for å gi 1 kr pr hedmarking i gave, og rundet det opp til 200.000 kroner.

Vi er Rause - og Raske

– Hedmarkinger er rause folk, og jeg er veldig glad for dagens vedtak om å gi et økonomisk bidrag til Leger Uten Grensers arbeid i Syria, sier Sveen som samtidig oppfordrer alle til å bidra med det de kan. Krigen i Syria er en humanitær katastrofe og jeg håper vår støtte kan inspirere andre til å bidra, sier Sveen.

Utfordrer Mirjam Engelsjord sier det slik til HA:

- Jeg er imponert over fylkesrådets tempo og synes også at beløpet er bra, sier Engelsjord.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.