I to uker har ønsketreet til Røde Kors stått utplassert på CC Hamar. Ikke før har de røde ønskehjertene kommet opp, før noen har plukket hjertet, kjøpt gaven som står beskrevet, og et grønt hjerte forteller at ønsket er oppfylt.

– Det er helt enestående! Responsen er så enorm, jeg har ikke ord! Folk har kjøpt alt fra votter og leker til skipakker, snowracer og sykler, sier rådgiver Line Kristoffersen i Hedmark Røde Kors.

Personlige ønsker

At folk kan oppfylle barns konkrete ønsker, har utløst en giverglede som overgår alle hennes forventninger.

– Det blir jo mer personlig når du kan gi noe som barna virkelig ønsker seg, og vi er så overveldet over medmenneskeligheten. Dette har blitt en felles dugnad i Hamars befolkning for at flest mulig unger skal ha det bra i jula, sier Kristoffersen.

Noen gaver deles ut til barna via krisesenteret, Barnas Stasjon, barnevernet eller Nav. Andre henter gavene hos Røde Kors. For å bevare anonymiteten, får familiene julegavene gjennom de personene i hjelpeapparatet som de allerede er i kontakt med.

Enorm takknemlighet

– Det er så sterkt å gi disse gavene videre til mottakerne, for takknemligheten er så stor. Folk står og griner, rett og slett! Når de tre barna dine aldri har fått noe ekstra til jul, ved siden av den lille gaven fra mamma, da blir gleden så stor, for at barna skal få noe de ønsker seg under treet. Det er harde bud for mange, og det er store forskjeller i samfunnet vårt, konstaterer Kristoffersen.

Flere ønsker på vei

Rundt 600 barn i Hamar regnes som «fattige barn» grunnet familiens trange økonomi. Ikke alle disse er i kontakt med hjelpeapparatet, og langt ifra alle har levert inn ønskeliste til Røde Kors.

– Noen tar nå direkte kontakt med oss, når de ser at denne ordningen fins. Dette har vært en så stor suksess, at vi ønsker å utvide ordningen til andre deler av fylket neste år, sier Kristoffersen.

Ønskehjertene henges på treet fortløpende. Siste frist for å kjøpe en gave er 17. desember, for å rekke å bringe ut gavene før jul.

– Vi vet at mange gjerne vil bidra, og så har det ikke vært noen røde hjerter igjen, men vi har fått inn flere ønsker nå, sier Kristoffersen, som tror de skal klare å oppfylle samtlige ønsker på treet før jul.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.